Justitie

Bestuurder blaast positief na aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen

Gisterenavond zijn twee voetgangers aangereden door een auto in Beringen. De bestuurder vluchtte weg na het ongeval, maar kon even later worden ingerekend door de politie. Het gaat om een 44-jarige man uit Leopoldsburg. Hij legde een positieve ademtest af.

Het ongeval vond rond 20.50 uur plaats op de Gaston Oomslaan. Een auto reed daar twee voetgangers aan en nam daarna de vlucht. De slachtoffers, twee mannen van 17 en 18 jaar uit Beringen, werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige man was ernstig gewond, maar niet in levensgevaar. Zijn medische situatie wordt verder opgevolgd. Het andere slachtoffer heeft het ziekenhuis reeds mogen verlaten.

De politie Beringen-Ham-Tessenderlo kon de bestuurder van het voertuig rond 22.30 uur inrekenen. De 44-jarige man uit Leopoldsburg legde een positieve ademtest af. Hij werd gearresteerd. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht. De man, die vandaag nog een heelkundige ingreep kreeg, wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor ‘poging tot doodslag en intoxicatie’.